Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Enköpings SK HK Team 98/99 -old

10 januari 2010
13:50

Enköpings SK C1

Referat: VIK Västerås HK Ungd - Enköpings SK C1

Det blev en tung förlust när ESK:s C1-lag åkte till Västerås och ABB Arena för vårsäsongens första bortamatch. Serieledande VIK kunde till slut vinna med uddamålet, 5-4, trots att ESK haft ledningen flera gånger om.

Det är egentligen inte så konstigt att VIK hade spelat till sig serieledningen inför juluppehållet halvvägs in i serien. Det är förmodligen seriens bästa lag och det var naturligtvis en tuff uppgift ESK hade framför sig när man äntrade superfina ABB Arena, eller Rocklundahallen som den hette förr.

Inte blev väl förutsättningarna bättre av att VIK först fick 1-0 redan efter 34 sekunder, och sedan även 2-0 efter 8,12.

Men ESK fortsatte kämpa trots underläget och det gav till slut resultat. Först jobbade Jonte Berggren in reduceringen till 2-1 och efter 12,27 kom den sköna kvitteringen till 2-2 av Wilmer Lindblad på pass från Jesper Synnerlöv.

Innan första perioden var slut stod det dock 3-3 sedan VIK först tagit ledningen och ESK sedan återigen kvitterat genom Andreas Quick, som var ESK:s bästa spelare för dagen.

Andra perioden började betydligt bättre för ESK och redan efter 1,34 kunde Andreas Quick ge ESK ledningen med 4-3 efter en mycket snygg passning från Simon Eirelid. Tyvärr tog VIK sedan över spelet bit för bit och efter att ha kvitterat i femte minuten kom segermålet efter 11.48.

ESK:s var mycket nära att kvittera mot slutet av matchen. Först kom Jonte Berggren fri men VIK-måvakten kunde snyggt parera i sidled och rädda. Sedan tog ESK ut målvakten i slutminuten och hade ett bra tryck mot VIK-målet, dock utan resultat.

Matchen var underlig såtillvida att VIK vann skotten med hela 40-12. Det speglar inte matchbilden då spelet var betydligt jämnare än så. Statistiken ljuger dock inte utan visar på det faktum att ESK många gånger har svårt att komma till avslut på sina chanser, något som inte blir bra om man vill vinna matcherna.

Som helet gjorde dock ESK en bra match mot serieledarna och det var en betydligt bättre insats än då lagen möttes i serien i höstas, då VIK vann med hela 7-3.

Matchens kämpe var Andreas Quick, men ett extra plus i kanten också för målvakten Pontus Hagman.

VIK Västerås - ESK 5-4 (3-3, 2-1) SKott: 40-12 (13-6, 27-6)